Su Bitkileri
Su bitkileri, karasal olan bitkilere nazaransuda yaşamaya uyum sağlamış bitkilere denir. Göllerde ve nehirlerde yaşayan çeşitleri de bulunmaktadır. Higrofitler ya da hidrofitler olarak da bilinen bu bitkiler sulu ve nemli ortamlara adapte olmuşlardır. Kapalı tohumlu bitkiler, pteridofitler, algler veya damarlı bitkiler olarak ayrılmaktadırlar.
Su Bitkileri Nelerdir?
Su bitkileri, kapalı havuzlarınızdaki, arka bahçenizdeki ya da akvaryumlarınızdaki çekici doğal özellikler eklemek için ideal bir tercihtir. Balık tanklarındaki ya da süs havuzlarındaki su bitkileri gölgeli alanlar ve oksijen sağlayarak yosunların büyümesini önlemektedir. Su bitkileri türüne göre farklılık gösterir. Bazıları su yüzeyinin üzerinde bulunurken, bazı bitkilerin su yüzeyinde yüzen yaprakları bulunmaktadır.
Su Bitkilerinin Özellikleri Nelerdir?
Suda yetişen bitkiler birçok organizma için besin ağıdır. Su akışını yavaşlatırlar, kirleri ve tortuları tuttukları için toprak kimyası için de çok önemli bir rol oynarlar. Bazı su bitkileri özellikle kirli dokuları kendilerine çekme yeteneğine sahiplerdir. Su bitkilerinin türlerine göre ayrılmıştır ve hepsi farklı özelliklere sahiptir.
- Ortaya çıkan su bitkileri: Bu su bitkilerinin genelde suyun kenarlarına yakın, sığ kısımlarda kökleri bulunmaktadır. Bitkilerin yaprakları ise büyük çoğunlukla su seviyesinin üzerinde büyür.
- Yüzen yapraklı su bitkileri: Görsel olarak göze en çok çarpan ve güzel olan su bitkileri, derin su bitkileridir. Nilüfer ve benzer bitkiler suyun dibinde yer almaktadırlar. Uzun gövdeleri olan bu bitkilerin, yaprakları ve çiçekleri suyun üzerinde görünür.
- Serbest yüzen su bitkileri: Bu bitkilerin kökleri toprakta büyümez ve minarelleri göllerin suyundan emerler.
- Batık su bitkileri: Bu türdeki bitkilere oksijenli bitkiler de denmektedir. Deniz suyu ve tatlı su bitkilerinin yaprakları ve gövdeleri su altında büyümektedir.
Su Bitkilerinin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Suda köklenen bitkiler, plaktonlar ve bakteriler yolu ile kendi kendini temizlemeye elverişlidirler. Bundan dolayı su bitkileri kullanılan alanlarda fazladan bakım yapmaya ihtiyaç yoktur.
Süs havuzlarında doğal bir biyolojik sistem kurulduğu için su üstü bitkileri, balık ve kurbağa gibi canlıların yaşamasına da olanak sağlar. Bu bitkilerin bulunduğu havuzların bakımında senede 2 sene solmuş ve yaşlanmış bitkilerin temizlenmesi, geri kalan bitkilerin budanması ve içinde yaşayan balıkların kontrol altında tutulması yeterli olacaktır.
Su Bitkileri Nasıl Üretilir?
Her bölgede kullanılabilecek subitkilerifarklılık göstermektedir. Nasıl bir peyzaj düzenlemesi istediğinizi göz önünde bulundurarak su bitkisi çeşidine karar vermelisiniz. Göletlerde büyüyen su bitkileri, doğal yaşam alanlarında açık havada büyümektedir. O bitkilerden bazıları şunlardır:
- Afrika su eğrelti otu
- Anubias çiçekli su bitkisi
- Su mercimeği
- Eelgrass tatlı su bitkileri
- Amazon kılıç su bitkileri
- Su sümbülleri
- Su zambakları
- Lotus
- Su haşhaşları
- Cattail su bitkileri
- Su irisi
- Nilüfer bitkisi
- At kuyruğu fidanı
Bu su bitkisi çeşitleri geliştiğinde, yetiştiği alanın büyük bir çoğunluğunu kaplayabilmektedirler. Su bitkileri hakkında bilgi edinmek için firmamıza ulaşabilirsiniz.
Su Bitkileri Fiyatları
Su bitkileri özellikle süs havuzları için sıkça tercih edilmektedir. Fakat fiyatlarını etkileyen bazı unsurlar bulunmaktadır. Su bitkilerinin fiyatlandırması ise mevsime göre değişmektedir. Bunun yanı sıra firmadan firmaya alış fiyatı da farklılık göstermektedir. Su bitkileri cinsine göre değişen fiyatlara 1001 Fidan üzerinden ulaşabilirsiniz. Satın almayı düşündüğünüz su bitkisi ürünleri Yalova’da bulunan fidanlığımızdan seçilerek gönderilmektedir.