Toprak ve Dikim Malzemeleri
Bahçe bakımı zor ve uğraştırıcı olsa da oldukça zevkli bir iştir. Bahçenizin büyük ya da küçük olması fark etmez. Doğru malzemeleri kullanarak kendinize sizi iyi hissettirecek bir ortam yaratabilirsiniz. Yaratacağınız hayallerinizdeki bahçe sizin için huzur dolu bir ortam olacaktır. Toprakla uğraşmayı ve bahçe düzenlemeyi ister hobi olarak isterseniz profesyonel olarak yapın aradığınız tüm toprak ve dikim malzemeleri 1001 Fidan’da mevcut.
Bahçe Dikim Malzemeleri Nelerdir?
Bahçeciliğe henüz yeni başlamış olan kişiler ilk etapta hangi aletleri kullanmaları gerektiğini tam olarak bilemezler. Kullanılacak aletlerin tam olarak ne işe yaradığı konusunda kafalarda soru işaretleri olabilmektedir. Ağaç dikme ve diğer bahçe işleri için gerekli malzemelerden bazıları şunlardır:
- Çapa
- Tırmık
- Kürek
- Kazma
- Plantuvar
- Budama makası
- Süzgeçli sulama kovası
- Eldiven ve botlar
- Perlit
- Cocopeat
- Toprak çeşitleri
Bahçe dikim malzemeleri bunların haricinde de çeşitlendirilebilir. Ama en basit haliyle bu liste verilebilir. Malzeme temini için hemen 1001 Fidan web sayfasını ziyaret edebilir ve birbirinden kaliteli ürünlere uygun fiyata ulaşabilirsiniz.
Fidan Dikme Mevsimi Ne Zamandır?
Fidan dikimi genelde sonbaharda yaprak dökümü ile başlayıp ilkbaharda ağaçlara su yürümesine kadar devam eder. Fidan dikme için en uygun dönemin kış mevsimi yumuşak geçen yerler için sonbahardır. Ancak kışı sert geçen bölgelerde ise ilkbaharda dikmek gerekir. Böylece sonbaharda dikilen fidanlar kış yağışlarıyla gelecek mevsimdeki kök gelişimine hazırlıklı olacaktır.
Fidan dikimi için gerekli malzemeler ve dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Dikim sırasında kökler kıvrılıp dönmemelidir. Dikilecek olan fidanın kökleri 20 cm’de uzun ise önceden kesilmelidir. Fidan dikim malzemeleri olarak da şunlar sayılabilir:
- Çapa
- Bel küreği
- Yanmış ahır gübresi
- Budama makası
- Destek kazığı
Saymış olduğumuz tüm dikim malzemeleri ve daha fazlasına 1001 Fidan web sayfasını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.
Toprak Havalandırma Malzemeleri Nelerdir?
Toprak havalandırma işlemini en basit şekilde anlatmak gerekirse; toprakta hava gözenekleri oluşturmak denebilir. Yüzeysek sıkılaşma için yaklaşık 8-10 cm derinlikte şişlenerek delik açılır. Ancak derin sıkılaşma için 30 cm kadar aşağı inmek gerekir.
Toprakta yaşayan canlılar için toprakta bulunan hava miktarı çok önemlidir. Ağaç dikimi öncesi toprağın yeterli miktarda havalandırılması da bu nedenle çok önemlidir. Sıkışmış olan toprağı havalandırmak, suyun da toprağa nüfuzunu kolaylaştıracaktır. Ayrıca topraktaki yabani otlarla mücadele edilmiş olur ve toprağın su tutma kapasitesi artar.
Küçük alanlı bahçelerinizde havalandırma işlemi için bahçe çatalı veya buna benzer sivri çubuk demirlerle şişleme yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra geniş alanlara sahip bahçelerde vertidrain adı verilen makineler kullanılmaktadır.
Toprak ve Dikim Malzemeleri Fiyatları
1001 Fidan web sayfasında aradığınız birçok bahçecilik malzemesine ulaşmanız mümkün. Web sayfamızdaki toprak ve dikim malzemeleri bölümünde tüm ürünlerin detaylı bilgisine ve fiyat tablosuna ulaşabilirsiniz.