Satın alacağınız fidan, bitki ve bahçe bakım ürünleri Yalova'da bulunan fidanlığımızdaki stok içerisinden seçilerek gönderilmektedir.
Mevsim ve iklim şartlarına bağlı olarak ürünlerin fiziksel yapılarında değişiklikler olabilmektedir.
Ürünlerin kolilenmesi esnasında uygun boyda özel ambalaj kutuları kullanılmakta ve destek çubukları yardımıyla fidanların hasarsız bir şekilde elinize ulaşması amaçlanmaktadır.
Erkenci Çok Tatlı
Meyve Özellikleri: Beyaz Karadeniz inciri taze tüketime uygundur. Erkencidir. Marmara bölgesinde Temmuz başında yeme olumuna gelir.
Ağaç Özellikleri: Geniş yaprakları, tropikal ağaç görünüşü ile incir (ficus), türünde 600 den fazla kültivar izlenmektedir. Ağacı serbest büyümeye bırakırsanız 30 m kadar boy verebilir.
Ağacı genellikle normal boyda budamak , ürününü devşirebilecek boya getirmek gerekir.
İklim İsteği: İncir fidanı her ne kadar subtropik bir bitki ise de dünyanın ılıman iklime sahip birçok yerlerinde yetişmektedir.
Kışları ılık, yazları sıcak ve kuru yerler ister. Yıllık ortalama sıcaklığın 18-20 derece olduğu yerlerde yetişir.
Meyve doğuşundan hasat sonuna kadar olan Mayıs-Ekim aylarında daha yüksek ortalama sıcaklıklar ve özellikle meyve olgunluğu ve kurutma döneminde (Ağustos-Eylül) ayları 30 dereceye kadar çıkan ortalama sıcaklıklar istenir.
İncir fidanı, Ficus carıca L. kışın yaprağını döken bir bitkidir. Az miktarda kış soğuklamasına ihtiyaç duyar veya duymaz.
Çok kısa devam eden -9 derecenin altındaki sıcaklıklar zararlı olabilir.
Ekim-Kasım aylarında -3,-4 dereceye kadar düşen erken donlardan genç ağaçlar zarar görebilir. Ve kışın -6,-8derecede ölebilir. Mart sonu ve Nisan'da -1 derece ve daha düşük ilkbahar donları yeni sürgün büyümesini zarara uğratır ve ürün azalmasına sebep olur.
Kış sonlarında meydana gelen -4,-7 dereceye düşmeler erkek incirlerde boğa ürünü, dolayısıyla ilek arısının zarar görmesine neden olur.
Optimal yıllık yağış isteği 625 mm’dir. Yağış miktarının 550 mm’nin altına düşmesi durumunda sulanması gerekir.
Hava bağıl neminin kurutma mevsiminde %40-45 arasın da olması, %50'yi geçmemesi gerekir.
Toprak İsteği: Çok fazla nemli topraklar hariç hemen her toprakta, kayalıklar üzerinde, taşların yarıklarında, hatta epifit olarak başka bitkiler üzerinde yetişir.
Kuru incir kalitesi söz konusu olduğunda iklim istekleri gibi toprak istekleri açısından da seçici olur.
Derin, kumlu-killi, yeterli organik materyal ve kirece sahip topraklar ister.
En iyi gelişmeyi 120 cm ve daha derin topraklarda gösterir. İncir ağacı kireççe zengin topraklarda da gelişir.
Toprak reaksiyonu yönünden PH 6-7.8 olan nötr ve nötre yakın topraklar uygundur. Toprak tuzluluğuna az dayanıklı bir bitkidir.
İncir bahçeleri doğrudan fidan dikerek kurulabileceği gibi, çelik dikerek te kurulabilir.
Fidan üreten resmi ve özel kuruluşlar genelde talebi karşılamakla birlikte, üreticilerin bir kısmı direkt bahçeye çelik dikerek bahçe tesisi yoluna gitmektedir. İncir fidanı tüplü ise her zaman dikilebilir. Açık köklü ise ilkbaharda sökülmeli ve dikilmelidir.
Sulama: İncir fidanlarının
en uygun yağış isteği 625mm'dir.Yağış miktarının 550 mm'nin altına düşmesi durumunda sulama yapmak gerekir.
Yağışların çok yetersiz olmaları durumunda Haziran sonu ve Temmuz başlarında ikinci bir sulama yapma gereği ortaya çıkar.
Gübreleme: İncir yetiştiriciliği için 6-7,8 arasında değişen bir toprak pH'si uygundur.
İncir ağacı kireci seven bir bitki olduğu için oldukça yüksek kirece sahip topraklarda yetiştirilebilir.
Toprak pH seviyesinin düşük olduğu yerlerde kireç verilmesi yararlıdır.